perjantai 24. huhtikuuta 2015

Ruttua pukkaa...

Viimmeinki sain testattua ruttu sukat ja täytyy myöntää että kivahan nämä oli kutoa. Lankana austerman step 6 ja sukan koko n. 39. Sen verran lankaa näihin upposi että ei tule toisia aikuisen sukkia samalla värillä, vaikka nämä austerman langat on riittoisia.


Ohje ruttusukkaan tulee tässä:
Luo 48 silmukkaa. Neulo joustinneuletta n. 20 kerrosta. Sitten neulo oikeaa 12 krs.

Ruttu tehdään näin:
Nosta työn takaa samasta kohtaa 12 kerrosta alempaa silmukat ja neulo ne oikein yhteen puikolla olevan silmukan kanssa. Tee näin puikon 6 ensimmäisen silmukan kanssa (tätä silmukkamäärää voi vaihdella, kunhan silmukka määrä on parillinen) ja neulo loput puikon silmukat normaalisti oikein. Sitten neulotaan taas 12 krs. ja tehdään ruttu puikon 6 viimeisellä silmukalla, jolloin rutuista tulee nättejä ja ne asettuvat kauniisti. Toista näitä kahta mallikertaa niin kauan kuin haluttu ruttumäärä/varrenpituus on hyvä.

Nämä rutut on kyllä pakko kokeilla jossain vaiheessa säärystimiin. Nyt on puikoilla maaliskuun SNY paketin vastavärit ja malli, jonka ymmärtäminen hetken vei aikaa vaikka onkin äärimmäisen helppo ja yksinkertainen. Se siis luultavasti seuraavaksi esittelyssä ;)

1 kommentti:

  1. On ne vaan nätit <3
    Vastaväri-juttua en malttais oottaa näkeväni valmiina :-D

    VastaaPoista