sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Huovutusta

Hurahdin Facebookissa nähtyäni huopatossuihin. Omistan yli 2kg erivärisiä puro lankoja, joita ei enää kaupasta saa. Oon miettiny mitä niistä tekis, koska niissä on älyttömän herkullisia värejä. Olen kutonut nyt kahet tossut nro 8;n puikoilla huomioiden kutistuman, 40% purolla. Tämä ominaisuus on langasta riippuvainen. Mitä isommat puikot sitä enemmän huopuu.

En muistanu napata tänään huovuttamista kuvaa ennen pesukoneen käsittelyä, joten tässä kuva n kuukauden takaa ensimmäisen huovutuksen mitasta ennen pesua. Naurettavan kokoisia nämä on, tämäkin 40cm pitkä. 

Kun olen päätellyt langat olen harsinut tossun sisään muovipussit jotta ne ei huovu kiinni, tässä menossa koneeseen, kynä antaa hiukan osviittaa koosta. 
Tässä juuri koneesta otettuna ennen muotoilua. Pesasin tunnin ohjelmalla 40 asteessa, linkous 800krs/min. Tossujen lisäksi pyyhe mukaan. 

Tässä muotoilun jälkeen n. Koko 41-42 olevat tossut. Nämä on äärimmäisen liukkaat joten laitan vielä pohjiin ns sukka stop liimaa, joka saa näihin pitoa. Oranssit tossut on puro takkatulta ja sinertävät puro aallokko lankaa. Vielä on monen monta kertaa huovutettavaksi, mutta välillä muuta ;) 
1 kommentti:

  1. Kauniita ovat <3
    Mullaki on viimepäivinä taas pyöriny huovutus mielessä, kun äitin tossut on olleet niin kovassa käytössä, että tuli varvas jo läpi kärjestä :-D
    Mulla riittää sitä Jokea kivasti ;-)

    VastaaPoista