perjantai 19. helmikuuta 2016

Muurahaisen polkua

Esikoinen on alkanu itkee kasvukipuja öisin. Itselläni ne oli ihan hirveitä. Lupasin tehdä pitkät sukat moiseen kurjaan vaivaan, lämmittämään kipuilevia jalkoja yöllä.  Langan sai lapsi valita itse ja päätyi vihreä sävyiseen teeteepallas lankaan.

Kudoin 3,5mm puikoilla, silmukoita 48 eli 12silmukkaa/tikku. Muurahaisen polkua oon halunnu testata jo pitkään ja ehdottomasti teen uudelleen, niin kiva tuli. Kuvio on helppo tehdä:

1krs: 2o 2n koko kierros
2krs: langankierto, 2o yhteen, 2n koko kierros samaa toistaen.
3krs 2o 2n koko kierros
4krs 2o yhteen, langankierto, 2nurin koko kierroksen ajan.

Ja sit vaan toistat kierroksia 1-4Sukat on kantajalleen mieluisat,  vieressä on istunut odottamassa koska ne tulee valmiiksi. Halusin jättää kärjet auki, kun esikoisella on jokin ihme kasvukausi menossa. Puolessa vuodessa jää isot vaatteet pieneksi. Lisäksi lapsen on turvallisempi käydä vessassa öisin kun ei sukka luista.
Näihin sukkiin meni 80g lankaa, mutta sain ystävän päivä paketissa sen +300g eli saldo lienee lussalla. Joka tapauksessa tästä - 80g ja plussaa on siis saldoon tullu 850g eli kokonaissaldo taitaa olla hiukan enemmän ku aloittaessa.... Eli 12740g on lankaa... Köh Köh...

6 kommenttia:

 1. Toihan on hyvä idea, että sukat on kärjestä auki. :) Meillä podetaan samaa vaivaa ja oon sukkia miettinyt, mutta eipä toi meidän hikipää niitä varmaan pitäisi. Tolla mallilla vois pysyä jalassakin, kun tykkää "tuulettaa varpaita". :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiki hattu tämäkin on, siksi jätin varpaat tuulettuu. ;)

   Poista
 2. Hyvä idea. Kasvukivut on kurjia.
  Tein siskoni kolmelle muksulla pitkät sukat+lapaset (kainaloon asti). Niitä on nyt pari vuotta pidetty. Vanha talo, niin nurkistakin hieman vetää. Eipä ole enää kasvukipuja paljoa valiteltu.
  Toivottavasti noista sun tekemistä apua. Tosi nätit ne on... itse tein vähän tylsät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajatus se eniten lämmittää! Mulla oli lapsena isin sukat jalassa. <3

   Poista
 3. Lämmin jalkakylpy, jalkojen hieronta ja reumalankasukat tai aito villa yleensäkin ovat hyviä keinoja auttaa. Rakkaudella neulottu on aina se kaikkein paras juttu.

  VastaaPoista
 4. Ihanat sukat olet tehnyt. :) Olisi kiva, jos postini saavuttaisi sinut vielä tällä viikolla. Mukavaa loppuviikkoa! T.SNYsi

  VastaaPoista