perjantai 24. helmikuuta 2017

Paula matto

Virkkaaminen. Tuo taito, joka ajaa mut hulluuden partaalle, mutta jonka haluaisin osata. Isoäidin neliö on helppo, osaan periaatteessa perussilmukat ja lukea ohjetta, mutta joku siinä tökkii, että pelkään sitä.

Oon ettiny pitkään makuni mukaista mattoa, siinä onnistumatta. Yhtäkkiä huomasin miettiväni, että jos virkkaan sen? Kuitenki netti on pullollaan nykyään virkattuja kivoja mattoja. Kyselin virkanneilta, ja vakuuttivat, että osaan mä.

Lankavan sivuille tutkimaan malleja. Löysin monta kivaa mattoa,  mutta halusin helpon mallin ainaki alkuun. Niimpä iskin silmäni Paula mattoon. Ennenkuin ehdin tajuta oli kuteet tilattu ja matkalla kotiin.

Matto on tehty Paula punoskuteella, menekki 4kg,joka hiukan loppu Kesken, mutta tuskin kukaan huomaa. 8;n virkkuukoukku. Halkaisija matossa on n. 125cm.

Kuviokierrokseen asti ajattelin, että hitto, tämäpä onkin helppoa. Kunnes se kuvio alkoi. Purin, virkkasin, Purin, virkkasin ja huomasin virheen alkukierroksilla, joten Purin melko paljon. Sitten se vaan vahingossa napsahti kohdalleen. Kunnes alkoi kuvio kaks. Taas Purin, virkkaan, puran, virkkaan. Epätoivoa, hermojen menetystä jne. Mutta sainpas valmiiksi!

Varmasti joku olisi tehny tän nopeampaa, mutta mä pidin välillä kunnon hermo loman koko hommasta. ;), nyt on lastenhuoneeseen uusi matto, lapset sitä onkin kovasti ootelleet.
Valotus hiukka vääristää, Punos on farkunsininen luonnossa.
Tästä näkyy vähä oikeammin väri. 

Kevään sny alkoi, parin tiedot jo saapui ja pakettia mietin mitä laittaa. Sillä aikaa taitaa toinen matto päästä valmistumisen alle, sillä enhän mä malttanut olla tilaamatta toistakin kudetta, kun toisen ihanan maton ohjeen löysin. ;) 

2 kommenttia:

  1. Mahtavaa! Siitä se lähtee! Mattojen virkkaamiseen jää koukkuun. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nea. Sä oot niin virtuoosi virkkauksessa, että tuntuu kehu kivalle.

      Poista