maanantai 31. elokuuta 2015

Liebster Award -tunnustus




Sain kaks kertaa saman haasteen, joten kai se on vastattava. Kiitoset menee sekä  Satulle että Osakaiselle Kiitokset vaan molemmille. Vastailen tässä vähän viiveellä.

Tunnustuksen ohjeissa lukee näin:

Ohjeet:
1. Kiitä tunnustuksen antanutta bloggaajaa ja laita linkki hänen blogiinsa. 
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen. 
3. Nimeä ja linkitä 11 Liebster Award -tunnustuksen saavaa blogia, joilla on alle 200 lukijaa. 
4. Keksi 11 uutta kysymystä valitsemillesi blogeille

Sit voin heti kertoa, että mulla ei ole 11 blogia  mitä nimetä, joten jos joku haluaa tähän vastata, niin tässäpä haaste JUURI SINULLE, lukijani! 

Eka Satun kysymykset; 

1. Mistä vuodenajasta pidät eniten, ja miksi? Mää oon ehtotomasti talvi-ihmisiä. Lunta, pakkasta, lasi viiniä, kynttilät ja kudin - parhautta!

2. Miten asut? Mukavasti pankin omistamassa rivitalossa.

3. Onko sinulla jotain tiettyjä viikkorutiineja, esim. tietyt saunaillat tai tietty siivouspäivä tms? Rutiinit is my middlename. :D Mitähä niitä olis. Aamukahvi on pyhä, samoin aamusavut. Kutoessa on pakko pysyä parillisessä luvussa tai oikeastaan oikealla puolella jotta muistaa mihin jäi. Siivousta en aktiivisesti harrasta, koska tässä taloudessa se on loputon suo. Ja saunassa käyn ku tykkään. Emmerdale on mun rutiiini holby cityn ohella.

4. Minkäväriset vaatteet sinulla on päälläsi nyt? Mustat farkut ja vaalean sininen t-paita.

5. Oletko ennemminkin suoraviivainen vaiko hieman monisyisempi ihminen? Lienee molempia.

6. Lempikorusi, ja miksi juuri se? Kalevalan lapsi helat (2kpl) + kääty sekä yhdistetty kihla+vihkari. Ei kai tarvi sen kummemmin eritellä ku että mun mies on ne mulle ostanu.

7. Talvi tulee, mitä puet jalkaasi? Kengät. Jos samanlainen talvi ku viimeksi icebugit on kovassa käytössä.

8. Kumpi voittaa, tunne vai järki? Yleensä tunne eka ja kun on sielu kipiä niin järki sitten soimaa.

9. Minkäikäinen on "keski-ikäinen"? Nykytrendillä hiukka enne 50v;tä. 

10. Mitä pelkäät? Unihalvauksia, käärmeitä, vakvaa sairautta, lapsen menettämistä.

11. Ajatteletko ennen kuin puhut, vai puhutko ennen kuin ajattelet? Puhun ennen ajatuksia. 



Ja osakaisen kysymykset:
1. Jos olisit eläin, mikä eläin ja miksi? Pantteri. Kyllin röyhkeä esittämään välinpitämätöntä ja laiskaa, mutta hyökkää sekunnissa jos tarvii.

2. Jos olisit harrastus, mikä harrastus ja miksi? Juokseminen. Riittävän pitkän pinnan omaavat pärjää ja silti ajasta paikasta riippumaton harrastus

3. Jos olisit kukka, mikä ja miksi? Kerrattu pioni - yksikertainen ja näyttävä

4. Jos olisit taruolento, mikä olento ja miksi? Hyvä noita. se magiikka kiehtoo.

5. Jos olisit väri, mikä ja miksi? Sininen. Mun lempiväri.

6. Jos olisit vuodenaika, mikä ja miksi. Talvi niinku ylhäällä vastasin.

7.Jos olisit vuorokauden tunti, mikä ja miksi? Yöllä klo 4 - parhaat ideat syntyy juuri enenn nukahtamista - siinä hetkessä kun unelmoi.

8. Jos olisit viikonpäivä, mikä ja miksi? Sunnntai. Täynnä energiaa uuteen viikkoon ja silti vielä vapaata.

9. Järvi vai meri? Meri

10. Metsä vai peltoaukea? Metsä.

11. Korpi vai kaupunki? Kaupunki.

Ja sit ne mun keksimät kysymykset. Laiskana lainaan Bernad Pivotin kysymyssarjaa: 

  1. What is your favorite word? (Mistä sanasta pidät eniten?)
  2. What is your least favorite word? (Mistä sanasta pidät vähiten?)
  3. What turns you on [creatively, spiritually or emotionally]? (Mikä sytyttää sinut?)
  4. What turns you off? (Mikä sammuttaa intosi?)
  5. What is your favorite curse word?( Mikä on suosikkikirosanasi?)
  6. What sound or noise do you love? (Mitä ääntä rakastat?)
  7. What sound or noise do you hate? ( Mitä ääntä inhoat?)
  8. What profession other than your own would you like to attempt? ( Mitä muuta kuin omaa ammattiasi haluaisit kokeilla?)
  9. What profession would you not like to do? (Missä ammattissa et haluaisi olla?)
  10. If Heaven exists, what would you like to hear God say when you arrive at the Pearly Gates? ( Jos taivas on olemassa, mitä toivot Jumalan sanovan sinulle saapuessasi Taivaan porteille?)
 Ja oma bonuskysymys
11. Anteeksianto vai kosto? 

lauantai 29. elokuuta 2015

Kun lapsi pyytää...

... Niin äitihän tekee. Tongittiin lasten kanssa pari päivää sitten mun lankoja ja esikoinen nappasi muutaman vuoden laatikossa lojuneen wool neliraita kerän vaatien siitä itelleen heti sukat. Vieressä on hiillostusta harrastanut ja komentanu 'putomaan'. Itteeni tämä varsin pastellinen pläjäys ei miellytä, mutta lapsi tykkää niin mitäpä sitä ei lapsen eteen tekis. Vaihteen vuosi tein varpaista varteen, joten lankaa säästyi.


Lankana meni kerällinen eli 50g.

Piipahdin viikolla lankamaailmassa alennuslankoja kattoo. Ihan ei edelleenkään putkeen mene mun huomaamaton lankalaihis. Vai mitä ootte mieltä? 

Ja viimesenä taas yks huopakori joki langasta. Vieläkään ei ole mieluinen, joten ehkä kolmas kerta toden sanoo? Lankaa tähän muutama metri yli 100g.

Sitten SNY hommiin, niitä ei vielä paljasteta. ;) 

torstai 20. elokuuta 2015

Tästä se taas lähtee...

Nimittäin syksyn Salainen neuleystävä kierros. On tätä korttia ooteltukki! en osaa edelleenkään sanoa kumpi on jännempää pakettien saaminen vai toiselle kokoaminen. Mut tässä merkeissä menee taas joulukuulle asti, ensimmäinen paketti alkaa kohta olla jo ideoiltaan valmis. Tuosta sivusta olevasta napista pääsette lukemaan syksyn teemat.
On muuten elämäni ensimmäinen nettipostikortti. Kiitoksia mun sny;lle. :) 

perjantai 14. elokuuta 2015

Huovuttaa, huovuttaa edelleen..

Kuinkas sattu käymään niin, että mieli alkoi tehdä kokeilla huovutettua koria. Virkkuukoukkua ei ollu oikeaa kokoa joten kauppaan mars. Se oli virhe! Cittarissa on tarjouksessa polkat ja raidat, ennenku tajusin oli kärryyn hypännyt 7veikka raitaa akryylivirkkuukoukku setin lisäksi. Ja vielä pahenee. Jotenki kummasti vielä 2 kerää joki-lankaa. Ei ihan mee putkeen tää mun puolittain lankalaihis. Eli tarkotus on kuluttaa lankaa enemmän ku ostaa, mutta joo ei onnistu.

Koriin sitten. En oo mikään virkkaaja ollenkaan, eli ihan amatööri. Ympyrän virkkaus ei ihan sujunut, 4kertaa purin ja vieläkään ei ole mieluinen. No harjoitusta vaan. Kori oli hurjat 46cm koneeseen mennessä halkasijalla.

Huvittava näky. 😂 lankaa meni muutamaa metriä vajaa 100g , nro 8 virkkuukoukku. Pesu samalla ohjelmalla ku puro. 


Tällainen siitä tuli. 

Sit seuraavan projektin kimppuun. Malttamattomana oottelen myös alkavaa SNY kierrosta! 

sunnuntai 9. elokuuta 2015

#blogisitarina



Sain ekan haasteen! Haaste on peräisin Kototeko -blogista ja ideana on kertoa oman bloginsa tarina ja haastaa mukaan neljä muuta bloggaria. Minä sain haasteen kevään sny:ltä Nealta, blogista Nean omat  





Tämän bloginhan kyhäsin pystöön Satun yllyttämänä salainen neuleystävä ringin aikana. Myös ringin emo, eli Red Dragon sai osaltaan helpotusta työhönsä. Varsinainen tarkoitus tällä on kuitenkin toimia eräänlaisena käsityöpäiväkirjana, koska facebookissa ne kuvat hukkuu uutisvirtaan.

Elämäni eka blogi oli kuitenki vuonna 2012 perustettu, myös käsityöblogi. Odotin tuolloin esikoista ja kummasti blogin pito hukkui koliikkvauva arkeen, ja sittemmin kyseinen palvelin lopetti. En kyllä edes blogin nimeä :D Sitten olin välissä blogittomana mukana sukkasato haasteessa, missä ideana oli kutoa mahollisimman monet sukat kuukauden aikana. Hiukan harmittaa kun en sillon omistanut vielä blogia.

Nykyään tän blogin pito on aika pitkälle illalla tabletin kautta tai äärimmäisen harvoin koneelta. Jotenki kaipasin keväällä ns piristettä ja Satu houkutteli mut mukaan sny kierrokselle ja siitä se lähti. Paljastetaan nyt, että vuosi sitten elin elämäni raskainta aikaa. Lasten isä ja mieheni oli saattohoidossa ja ensi viikolla on vuosipäivä kuolemasta ja mun leskeytymisestä. Aika lamaantunut ja unen omainen vuosi tässä ollut, koska vuosi sitten tähän samanaikaan olin lisäksi kuopukselta äitiyslomalla, hän oli silloin 5kk. Noh, selvitty on ja aika paljon surua tulee purettua kutomisiin. Että tämmönen leskirouva täällä blogia pitelee :D

Haastan mukaan:
* Satu Blogistaan: Elämän&langan fiilistelyä
* Marjo blogilla Marjolassa herkutellaan.
* Anni blogilla Kakut ja Kanelipullat
* Sekä SNY ringin sydän ja tuki&turva Red Dragon blogilla Heidin Hullutuksia

Ohjeet (jotka saa kopioida omaan blogiin);

1. Haaste on avoin kaikille bloggareille (teema voi olla mikä tahansa). Saat osallistua vasta saatuasi haasteen (ja niitähän voi toki myös pyytää, jos tiedät jonkun saaneen sen).
2. Kirjoita ja julkaise oma tarinasi blogissasi: miten blogisi sai alkunsa, kuinka se on kehittynyt ajan saatossa ja mitkä ovat olleet merkittävimpiä taitekohtia.
3. Haasta mukaa neljä blogia kirjoittamaan oma tarinansa. Mikäli joku kieltäytyy suorilta käsin, voit haastaa jonkun toisen.
4. Muista ilmaista tarinasi yhteydessä linkkeineen päivineen, miltä blogilta sait haasteesi ja kenet haastat mukaan.
5. Mikäli olet Instagramissa, käy halutessasi lisäämässä jonkin kuvasi yhteyteen tagi #blogisitarina. Näin kaikki Instagramissa olevat bloggarit näkevät, kenen kaikkien blogeissa nuo tarinat ovat nähtävillä. 



perjantai 7. elokuuta 2015

Huhhuh... Huovutusta...

Mitäpä sitä pakon omaisesta neulomisesta kärsivä muuta tekee hellepäivänä (+27 astetta varjossa) kun kutoo. :D työnalla on taas useita projekteja, mut tässä se Mikä  viimmeinki tuli valmiiksi, eli huopatossut jälleen.
Valmiit venytettyt tossut n. Koko 43.

 Suu aukko on tarkoitettu leveäksi, että on ns helppo jalkaan potkasta.
 Juuri koneesta tulleet huopamytyt.  :D
Koneeseen menossa, lähtöpituus ns 43cm.

Meillä on erään ystävän kanssa menossa kokeilu mikä keksittiin sattumalta. Huomattiin että molemmat oli suunnitellu samaa niin päätettiin samanvahvuinen Lanka, saman koon puikot ja sama silmukka määrä ja sukat työnalle ajatuksella, että näkee kuinka paljon on eroa käsialassa. Sattumalta ajatus virhe teki kuitenki silmukka määrään eron, mutta jo tässä vaiheessa on todettu että meillä on aika iso ero käsialassa kun toisella on 20s vähemmän aloituksessa ja yhtä pitkät tulee. Aika näyttää mitä saadaan valmiiksi. 

Ja taas ilmottauduin syksyn Salainen neuleystävä juttuun mukaan, eli taas 4kk jännitystä tiedossa...